VSI IZVAJALCI
# a b c č d e f g h i j k l m n o p r s š t u v w y z ž
VSE PESMI

Zabrenkaj.si

Zgodba se je, iz čiste zabave in ljubezni do glasbe, začela leta 2020. Prvo verzijo strani smo sami postavili v odprtokodnem sistemu Wordpress in je bila namenjena zgolj za osebno uporabo - kot zbirka slovenskih pesmi, opremljenih z akordi. Takrat nismo niti pomislili, da bi lahko stran upodabljali tudi drugi, zato se z designom in funkcionalnostjo nismo kaj prida ukvarjali. Važno nam je bilo le to, da so pesmi urejene in opremljene s točnimi akordi. Baza pesmi je počasi rasla, mi pa smo veselo brenkali :)

Nekje po treh mesecih smo naleteli na prve težave, saj je stran iz dneva v dan delovala počasneje. Ker nihče od nas nima pretiranega znanja o programiranju, smo bili, priznamo, dokaj izgubljeni. Preizkušali smo vse možne dodatke na strani, ki naj bi jo pohitrili, in očistili programsko kodo, vendar nič od tega ni bilo učinkovito. 

Ko smo en dan v lokalu posedali ob pivu in moških debatah, je nek fant za sosednjo mizo omenil »google analytics«. To je storitev, ki dnevno spremlja in poroča promet na spletnih straneh. Že naslednji dan smo to funkcijo čisto iz firbca implementirali tudi na našo stran. Kakšen teden smo pustili stvar na miru, potem pa smo si šli ogledat rezultate. Buuum! Ko smo odprli analitiko, smo se med sabo spogledali in vsem je bilo jasno, da so te težave - »sladke težave« :) Na naše veliko presenečenje je bilo na strani dnevno več kot 400 drugih uporabnikov, kar je bil tudi razlog za počasnejše delovanje.

Bili smo na točki, ko smo se morali odločiti, kaj narediti. Več kot očitno je, da imamo nekaj, kar je ljudem zanimivo, in ne bi bilo fer, da jim tega ne damo. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da stran v celoti prenovimo in ji dodamo nekatere funkcije, ki smo jih v vseh teh letih brenkanja tudi sami pogrešali.

Kakšen mesec dni je trajalo, da smo na liste papirjev načečkali celoten načrt strani in funkcionalnosti, nato pa smo s temi papirji šli do web designerja, ki je vse skupaj spravil v spletno obliko. Po dveh mesecih je bilo vse pripravljeno, da se stran preda še programerju, ki je vse skupaj naredil funkcionalno.

Po 5 mesecih smo dobili prvi predogled nove strani, ki nam je bil zelo všeč. Naredili smo le še nekaj manjših popravkov in stran je dobila obliko, ki jo ima tudi danes.

Obljubimo, da se bomo tudi v prihodnje trudili in stran izboljševali!