VSI IZVAJALCI
# a b c č d e f g h i j k l m n o p r s š t u v w y z ž
VSE PESMI

Splošni pogoji

1. Podatki o podjetju:

Ime podjetja: MEDIAMARK, Marko Pavlak, s.p.
Naslov: Dobja vas 152, 2390 Ravne na Koroškem
Davčna številka: 91289491
Matična številka: 9038701000
Banka: Delavska Hranilnica d.d., Ljubljana
TRR: SI56 6100 0002 6791 941
BIC/SWIFT: HDELSI22
Telefon: 00386 31 782 684
Email: info@mediamark.si
Spletna stran: https://www.mediamark.si
Nisem davčni zavezanec

2. Splošne določbe

2.1 MEDIAMARK, Marko Pavlak, s.p. (v nadaljevanju podjetje) je lastnik in upravitelj spletne strani www.zabrenkaj.si (v nadaljevanju spletna stran) in ponuja storitev naročnine, ki omogoča dostop do vseh funkcij spletne strani, ter prodajo blaga v spletni trgovini.

2.2 Sklenitev naročnine oziroma nakup blaga je možna za fizične in pravne osebe.

2.3 Stranka je dolžna obvestiti podjetje o vseh podatkih in dejstvih, ki so pomembni za vzpostavitev in nadaljevanje pravno poslovnega odnosa (sprememba osebnih podatkov itd.).

2.4. Podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov. Vrste osebnih podatkov, namene njihove obdelave ter zakonske podlage za obdelavo ureja dokument Politika zasebnosti, ki je sestavni del splošnih pogojev poslovanja podjetja. Podrobnejši opis sledi v nadaljevanju.

3. Splošni pogoji poslovanja

3.1 Uporaba pojmov:

Stranka – naročnik oziroma kupec.

Uporabnik – vsak posameznik, ki obišče spletno stran.

Naročnina – plačilo za dostop do neomejenih funkcij spletne strani.

Naročnik – fizična ali pravna oseba, ki sklene naročniško razmerje za dostop do neomejenih funkcij spletne strani in soglaša s splošnimi pogoji poslovanja podjetja.

Naročniško razmerje – naročniško razmerje za dostop do neomejenih funkcij spletne strani nastane s sklenitvijo pogodbe med naročnikom in podjetjem. Pogodba se sklene elektronsko na spletni strani.

Kupec – fizična ali pravna oseba, ki z oddajo spletnega naročila opravi nakup blaga v spletni trgovini podjetja in soglaša s splošnimi pogoji poslovanja podjetja.

Pogodba – je sporazum v pisni obliki, ki je sklenjen med podjetjem in stranko. Za sklenitev pogodbe se šteje tudi ponudba ali predračun, ki ga podjetje pošlje stranki in ga stranka sprejme oziroma potrdi. Predmetni splošni pogoji so sestavni del vsake pogodbe.

Predmet pogodbe – storitev naročnine ter vsi izdelki iz prodajnega kataloga podjetja.

3.2 Strinjanje s pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo blaga in storitev, objavljenih na spletni strani. Z uporabo spletne strani se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja.

Šteje se, da s sklenitvijo naročnine oziroma oddaje spletnega naročila, posameznik v celoti sprejema splošne pogoje poslovanja, ki so trenutno veljavni.

Splošni pogoji poslovanja podjetja so sestavni del vseh pogodb med podjetjem in stranko (v nadaljevanju tudi kupec oziroma naročnik), ki poslujejo s podjetjem.

Določila splošnih pogojev se uporabljajo tudi za vse ponudbe, predračune, pravno-poslovne izjave ter druge storitve, ki izhajajo iz poslovanja med podjetjem in kupcem/naročnikom.

3.3 Komunikacija podjetja

Podjetje obvešča naročnike oziroma kupce  preko elektronske pošte ali na drug način, za katerega se dogovori s stranko.

3.4. Delovni čas podjetja
Delovni čas podjetja je od 8.00 do 16.00.

4. Avtorske pravice podjetja

4.1 Vse vsebine, objavljene na spletni strani, se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršenkoli drug način.

5. Uporabniki spletne strani

5.1 NEREGISTRIRANI UPORABNIKI

Neregistrirani uporabniki lahko dostopajo le do osnovnih funkcij na spletni strani. Te funkcije so:

• Akordi za kitaro in ukulele ter besedila pesmi slovenskih izvajalcev.
• Avtomatski pomik strani.
• Spreminjanje velikosti črk (besedila in akordi) za vsako skladbo posebej.
• Transponiranje akordov.
• Kitara/Ukulele način, pri čemer je kitara privzet način, način ukulele pa se mora vklopiti pri vsaki pesmi posebej.
• Kitarska ruleta - S klikom na gumb sistem uporabniku predlaga pesem.

5.2 REGISTRIRANI UPORABNIKI (PAKET ZABRENKAJ)

5.2.1 Registrirani uporabniki uporabljajo t.i. paket "Zabrenkaj", ki ponuja razširjen dostop do funkcij spletne strani. Te funkcije so:

• Akordi za kitaro in ukulele ter besedila pesmi slovenskih izvajalcev.
• Avtomatski pomik strani.
• Spreminjanje velikosti črk (besedila in akordi), pri čemer si sistem nastavljeno velikost zapomne in velja za vse pesmi.
• Transponiranje akordov, pri čemer si sistem zapomni nastavljeno transkripcijo pri tej pesmi.
• Kitara/Ukulele način, pri čemer si sistem zapomni način. Posledično so akordi za vse pesmi prikazane v izbranem načinu.
• Kitarska ruleta - S klikom na gumb sistem uporabniku predlaga pesem.
• Print (omejena funkcija – urejanje pesmi ni možno).
• Slovar akordov – baza akordov v različnih variacijah
• Seznam priljubljenih pesmi (omejena funkcija – maksimalno 7 dodanih pesmi).
• Pesmarica (omejena funkcija – največ 1 pesmarica, v kateri je lahko maksimalno dodanih 5 pesmi).

5.2.2 Registracija

Z registracijo na www.zabrenkaj.si uporabnik postane član Zabrenkaj.si in pridobi pravico do dostopa do nekaterih dodatnih funkcij, ki jih ponuja spletna stran.

Posameznik se registrira tako, da ustvari uporabniški račun na spletni strani, za kar je potrebno vpisati elektronski naslov ter določiti geslo.

Če se želi uporabnik odjaviti ali spremeniti uporabniško ime ali geslo, lahko to stori v uporabniškem profilu na spletni strani.

5.3 NAROČNIKI (PAKET "ZABRENKAJ PLUS")

5.3.1 Naročniki uporabljajo t.i. paket "Zabrenkaj PLUS", ki ponuja dostop do vseh funkcij spletne strani. Te funkcije so:

• Akordi za kitaro in ukulele ter besedila pesmi slovenskih izvajalcev.
• Avtomatski pomik strani.
• Spreminjanje velikosti črk (besedila in akordi), pri čemer si sistem nastavljeno velikost zapomne in velja za vse pesmi.
• Transponiranje akordov, pri čemer si sistem zapomni nastavljeno transkripcijo pri tej pesmi.
• Kitara/Ukulele način, pri čemer si sistem zapomni način. Posledično so akordi za vse pesmi prikazane v izbranem načinu (Kitara/Ukulele).
• Kitarska ruleta  - S klikom na gumb sistem uporabniku predlaga pesem.
• Print PLUS (možnost urejanja velikost črk, slike akordov in dvo vrstični pogled).
• Slovar akordov – baza akordov v različnih variacijah
• Seznam priljubljenih (neomejeno število pesmi).
• Pesmarica (neomejeno število pesmaric in pesmi).
• Projekcija pesmarice - "Slideshow" pesmi, ki so v pesmarici
• Tiskanje pesmaric
• Spreminjanje teme (svetla/temna/samodejna).
• Uglaševalec za kitaro.
• Uglaševalec za ukulele.
• Metronom.
• Stran je prikazana brez oglasov

5.3.2 Sklenitev naročnine

Naročnino "Zabrenkaj PLUS" lahko sklene vsak posameznik, ki je registriran.

Naročnina je na voljo za tri različna obdobja: mesečno, 6-mesečno ali letno obdobje. Naročnina prične teči takoj po plačilu naročnine.

5.3.3 Cena naročnine

Cena naročnine je odvisna od izbire obdobja naročnine (cene vključujejo DDV). V primeru spremembe cenika, bodo uporabniki o tem obveščeni preko email-a.

• mesečna naročnina: 3,75 EUR/mesec
• 6-mesečna naročnina: 20,25 EUR/6 mesecev
• letna naročnina: 36 EUR/leto.

5.3.4 Plačilo in izstavljanje računov

Plačilo za naročnino se izvaja v skladu s cenami, ki so prikazane na spletni strani. Plačilo se lahko izvede s kreditno kartico ali drugimi načini, ki so na voljo na spletni strani.

Po uspešnem plačilu naročnine podjetje pošlje stranki račun za izvedeno transakcijo v obliki PDF dokumenta na elektronski naslov, ki ga stranka navede ob sklenitvijo naročnine na spletni strani podjetja.

Dolžnost naročnika je, da pred sklenitvijo naročnine pregleda vse podatke in specifikacije naročila. Kasneje podani ugovori glede nepravilnosti izdanih računov niso upoštevani.

5.3.5 Avtomatična obnova naročnine

S sklenitvijo naročnine se naročnik strinja, da se le-ta avtomatično obnovi in obračuna po izteku njenega obdobja, razen če je pred njenim iztekom naročnik ne prekliče. O obnovitvi naročnine naročnik je/ni predhodno obveščen.

5.3.6 Brezplačno obdobje

Podjetje omogoča vsem registriranim uporabnikom 7-dnevno brezplačno obdobje, pri čemer uporabniki 7 dni brezplačno dostopajo do vseh funkcij. V kolikor naročnik v tem 7-dnevnem obdobju naročnine ne prekliče, se prične obračunavati mesečna, 6-mesečna oziroma letna naročnina (odvisno kateri paket je uporabnik izbral). V primeru odjave, se naročnina ne zaračuna, dostop do neomejenih funkcij paketa "Zabrenkaj PLUS" pa se onemogoči.
 
5.3.7 Sprememba naročniškega paketa

Če želi naročnik spremeniti paket, mora najprej preklicati obstoječi paket ter počakati, da se le-ta izteče ter ponovno skleniti novo naročnino.

5.3.8 Preklic naročnine

Naročnik lahko kadarkoli prekliče naročnino, vendar nima pravice do vračila denarja za že plačano obdobje naročnine. Ob preklicu naročnine lahko posameznik še vedno dostopa do vseh funkcij "Zabrenkaj PLUS" do izteka že plačanega obdobja.
 
Preklic naročnine uporabnik izvede tako, da se prijavi v svoj račun na spletni strani in pod menijem "Trenutni paket" klikne na gumb "Prekliči naročnino".

Po preklicu naročnine si sistem zapomni vse nastavitve uporabnika (seznam priljubljenih, pesmarice in ostale funkcije) in mu jih, v primeru ponovno sklene naročnino, vrne na račun.

5.3.9 Avtorske pravice "Zabrenkaj PLUS"

S sklenitvijo naročnine na paket "Zabrenkaj PLUS" se posameznik strinja z uporabo dodatnih funkcij le za osebne namene in ne za javno predvajanje, distribucijo ali prodajo. Prepovedano je tudi razmnoževanje, spreminjanje ali kakršnakoli drugačna uporaba akordov brez dovoljenja podjetja MEDIAMARK, Marko Pavlak, s.p..

6. Trgovina Zabrenkaj.si

6.1 Splošno

Spletna trgovina Zabrenkaj.si je namenjena le osebnim in ne-komercialnim namenom. Z nakupom v spletni trgovini, se kupec strinja s pogoji poslovanja ter zavezujočimi pravili, ki veljajo za uporabo spletne trgovine.

6.2 Spletna naročila
 
Nakupovanje v spletni trgovini je mogoče samo preko spleta. Spletna trgovina ni odgovorna za morebitne napake pri vnesenih podatkih s strani uporabnika. S tem, ko oddate naročilo, se strinjate s cenami izdelkov, ki so prikazane v spletni trgovini.

6.3 Cenik
 
Cene so prikazane v spletni trgovini in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene vključujejo DDV.
 
Cene so zavezujoče od trenutka, ko podjetje pošlje stranki elektronsko sporočilo glede potrditve naročila. V primeru, da je podatek o ceni napačen ali se med obdelavo naročila cene spremenijo, ima stranka pravico do odstopa od pogodbe.
 
V primeru dostave izdelkov je standardna embalaža vključena v ceno izdelka, stroške prevoza blaga pa podjetje dodatno zaračuna po ceni, ki je določena v ceniku podjetja oziroma po ceni, glede katere se dogovorita podjetje in kupec.
 
6.4. Plačilo in izstavljanje računov

Plačilo je možno s kreditno kartico, PayPalom ali drugimi načini, ki so na voljo na spletnem mestu.
 
Po uspešnem plačilu kupnine podjetje pošlje stranki račun za naročeno blago ali storitev v obliki PDF dokumenta na elektronski naslov, ki ga stranka navede ob oddaji naročila v spletni trgovini.
 
Dolžnost stranke je, da pred izvedbo naročila pregleda vse podatke in specifikacije naročila. Kasneje podani ugovori glede nepravilnosti izdanih računov niso upoštevani.

6.5 Dostava

Izdelki bodo dostavljeni na naslov, ki ga kupec navede ob oddaji naročila. Dostava se izvaja s pomočjo zunanjih dostavnih služb. Rok dostave je 3-7 dni. Spletna trgovina oziroma podjetje ne odgovarja za morebitne zamude pri dostavi izdelkov.

6.6 Menjava in vračilo izdelkov

Kupec ima pravico do menjave oziroma vračila izdelkov v 14 dneh od prejema blaga. Menjava izdelkov oziroma vračilo kupnine je možno le v primeru, da so izdelki nerabljeni, nepoškodovani in z vsemi priloženimi dokumenti (račun). Vračilo kupnine bo izvedeno najdlje v 30. dneh po prejemu vrnjenih izdelkov. Stroške prevoza vrnjenega blaga krije kupec. V primeru menjave artiklov, stroške ponovnega pošiljanja krije podjetje.

6.7 Odgovornost za stvarne napake
 
Podjetje je dolžno kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Za stvarno napako gre, kadar artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo, kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje in bi prodajalcu morala biti znana, kadar artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, kadar se kupcu izroči artikel, ki se z vzorcem ne ujema, izjema so le modeli, prikazani zaradi obvestil.
 
Kupec mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom in fotografijami le-te na lastne stroške obvestiti ponudnika v zakonsko določenem roku. Kupec mora prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

6.8 Avtorske pravice spletne trgovine  
 
Spletna trgovina Zabrenkaj.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja MEDIAMARK, Marko Pavlak, s.p.

7. Varovanje osebnih podatkov

7.1 Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

7.2 Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani in trgovine. Zbrane osebne podatke bo podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu podjetje posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

7.3 Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

- ime in priimek
- naslove za dostavo
- naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
- geslo v šifrirani obliki
- kontaktno telefonsko številko
- državo bivanja
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja

7.4 Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani za namen sklenitve naročnine ali izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe sklenitve naročniškega razmerja oziroma izvedbe in dostave naročenega blaga.

8. Piškotki

Spletna stran https://www.zabrenkaj.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Več o piškotkih si preberi tukaj.
 
9. Odjava od Zabrenkaj spletnih novic
 
V kolikor uporabnik ne želi več prejemati Zabrenkaj spletnih novic, na katere se je naročil ob registraciji (razen, če je že v tem koraku to možnost zavrnil), se lahko odjavi na povezavi, ki je dostopna na dnu elektronske pošte (Zabrenkaj spletne novice).
  
10. Obravnava pritožb in reševanje sporov
 
Pritožbo lahko uporabnik odda na elektronski naslov podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v 5-ih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo in sporočilo uporabniku, kako dolgo jo bo obravnavalo ter ga ves čas obveščalo o poteku postopka.
 
Podjetje si bo prizadevalo po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in uporabnikom pristojno stvarno okrajno sodišče.
 
Podjetje in uporabnik kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.
 
11. Omejitev odgovornosi
 
Podjetje se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu lahko pride do pisnih napak, napak pri delovanju funkcij spletne strani ali morebitno začasno ne-delovanje določene funkcije oziroma celotne strani.
 
Prav tako se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da podjetje ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
 
Podjetje si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani.

12. Sodelovanje z Zabrenkaj.si

12.1 Vsi uporabniki spletne strani Zabrenkaj.si (naročnina ni pogoj) imajo možnost soustvarjanja vsebin. S predlogi pesmi, ki še niso objavljene, lahko izražajo želje, moderatorji pa bodo poskrbeli, da bodo le te pesmi objavljene, če bo to izvedljivo.

12.2 Vsak uporabnik ima možnost dodati še ne objavljena besedila in akorde, ki morajo biti v pravilno zapisani obliki. Primer pravilnega zapisa akordov je prikazan ob kliku na ikono informacije, poleg naslova "Akordi in besedilo" (podstran Dodaj pesem). Te akorde kasneje pregledajo (v roku 7 dni) moderatorji strani in jih, v primeru napak, tudi popravijo. Kot avtor bo naveden uporabnik, ki je akorde poslal. V primeru, da uporabnik ne želi biti naveden, lahko pripiše tudi vzdevek.